Geekcreit™ Doit NodeMcu

fpve4yciklfp40jgeekcreit-doit-nodemcufogpomfiklfpr1q

Voor onze training Beveiligingstesten in de IoT stack zijn we bezig met het selectieproces van de microcontroller. De deelnemers van de training gaan als onderdeel van het leerproces zelf aan de slag met het ontwikkelen van een IoT toepassing. De gebruikte hardware zal sensorwaarden moeten uitlezen en enkele actuatoren aansturen, terwijl er een draadloze verbinding met het internet is gelegd.

De Geekcreit™ Doit NodeMcu is voorzien van een ESP8266 WiFi chip, en heeft een micro USB aansluiting voor de stroomverzorging en het uploaden van nieuwe applicatiesoftware. Met een kleine moeite is het mogelijk gebruik te maken van de Arduino IDE, hetgeen de drempel voor de cursisten om thuis verder te gaan waar de training is geëindigd lager maakt.

Wat kan het kleine printplaatje allemaal? De Geekcreit™ Doit NodeMcu is een ideale instap voor IoT ontwikkelaars en testers. De gebruikte ESP8266 is wereldwijd één van de meestbekende manieren om met een microcontroller een draadloze verbinding met het internet te leggen. De IO mogelijkheden lijken sterk op de Arduino microcontrollers, wat een groot hoeveelheid codebibliotheken en toepassingsmogelijkheden ontsluit. Er zitten 10 generieke IO pinnen op het bord met pulsbreedte-modulatie, I2C en SPI communicatie, 1-wire en analoog-naar-digitaal omzetting. En dat alles op één klein printplaatje!

Naast de Geekcreit™ Doit NodeMcu ontvangen de deelnemers een micro USB kabel, een proefbordje voor de elektrische verbindingen en enkele elektronische onderdelen waarmee hun eigen IoT toepassing wordt gemaakt. En uiteraard wordt er ook een passende behuizing geconstrueerd.

Misschien ook interessant:

    Geen overeenkomsten gevonden