Leidraad Test en Acceptatie softwareproducten en computersystemen in de zorg

9789082033908Het testen van informatiesystemen in grote ziekenhuizen heeft in de afgelopen jaren een professioneel niveau bereikt. De auteurs doen met deze leidraad een boekje open over het testen bij het Universitair Medisch Centrum Groningen en doen ondermeer verslag van testvisie, teststrategie en een keur van methoden en herbruikbare procedures. Het boek is kleurrijk vormgegeven, met veel foto’s en illustraties.

Deze leidraad is op sommige punten meer een bloemlezing uit eigen werk dan een methodische beschrijving van een testaanpak, maar door dit gezichtspunt wordt wel een verfrissende en leerzame kijk op testen-in-de-zorg-anno-2013 bereikt. De beschreven procedures vormen hierbij een waardevolle ondersteuning.

De tekst ‘Geen paniek!’ op de omslag kan refereren naar het Transgalactisch Liftershandboek, een fictieve gids met wetenswaardigheden voor trangalactische lifters. Deze gids is populairder dan de eveneens fictieve Encyclopedia Galactica, ondanks dat de gids niet altijd even betrouwbaar is als die encyclopedie. Dit komt omdat de gids iets goedkoper is en de tekst ‘geen paniek’ op de kaft gedrukt staat.

Rudi Niemeijer en Ton Kunen | 2013 | ISBN 90-82-03390-8 | Nederlands

Misschien ook interessant: