Let’s Gro 5Groningen fantastisch in Loppersum

img_0146 img_0126

roodenboog5gVoor pers en andere genodigden was er op vrijdag 11 november een fantastische kick-off voor het publieke Let’s Gro evenement van zaterdag 12 november in Loppersum. De opening door burgemeester Albert Roodenboog was memorabel: Loppersum is duidelijk blij met de positieve belangstelling voor 5G ontwikkelingen in de plaats, maar heeft in het verleden voldoende botsingen met bestuurlijk Nederland gehad om kritisch over bezoek van buiten de regio te zijn. En wie anders dan de burgemeester kon dit het mooist verwoorden.

Onder begeleiding van presentator Arno van der Heijden deden diverse sprekers van ondermeer de Economic Board Groningen, KPN en Vodafone hun zegje over de toekomst van draadloze verbindingen. Leuk ook dat zowel KPN als Vodafone vertegenwoordigd waren; normaliter is dat alleen “met tussenkomst van een advocaat”. Beide partijen hebben veel te winnen bij de 5G ontwikkelingen: KPN zet vol in op “de opvolger van 4G”, terwijl Vodafone zich bescheidener opstelt met hun “narrowband IoT connectivity”. Beide zijn echter grote spelers en van beide zullen we dan ook nog veel horen.

img_0144Naast Peter Rake en Marco Smit van de Economic Board Groningen waren ook telecomexpert Ben Woldring en landbouwdronespecialist Wilco Stollenga present. Hun verhalen zorgden voor een mooi perspectief voor de gepolijste presentaties van de telecomwoordvoerders.

Highlight van de middag was niet de demonstratie van mogelijke 5G producten, maar de verkiezing van het “beste idee met 5G” waarvoor basisscholen uit de omgeving van Loppersum hun inzending hadden mogen doen. De race was tussen de ideeën van Obs De Akkers uit Garnwerd, Obs Noordewier uit Rasquert en Obs Hiliglo uit Holwierde. Het moet gezegd worden: de scholieren hadden allemaal interessante ideeën en presenteerden deze leuk aan de hand van filmpjes en voorbeelden. Uiteindelijk won Obs De Akkers nipt met 39% van de publieksstemmen. Obs Noordewier werd tweede met 35% van de stemmen en Obs Hiliglo derde met 26% van de stemmen. De winnaars kregen uit handen van Peter Rake een prachtige Little Bits koffer waarmee technische ideeën door kinderen gerealiseerd kunnen worden. Maar voor de nummers twee en drie werd ook goed uitgepakt: ook zij kregen een Little Bits experimenteerkit.

Misschien ook interessant:

    Geen overeenkomsten gevonden