TestFrame een methode voor gestructureerd testen

9012125963‘Een goed spreker verkoopt zijn verhaal, maar een goed verhaal spreekt voor zichzelf’, moet auteur Chris Schotanis gedacht hebben. Deze versie van Logica bevat een groot aantal praktische handreikingen voor hen die geïnteresseerd zijn in geautomatiseerd testen, met veel zeer bruikbare tabellen, voorbeelden, illustraties en schermafdrukken. Geen enkel onderwerp in het boek is, zeker ten opzichte van de vorige versie, echt nieuw en de keuze van de verschillende onderwerpen is niet helemaal te doorgronden maar de aandacht die is besteed aan vormgeving en leesbaarheid maakt veel kritiek goed en een beginnende testautomatiseerder wordt heel blij na het lezen van dit boek.

Hinderlijk, naast het veelvuldige gebruik van ‘je’ en ‘jij’ om de lezer aan te spreken, is de eigen definitie van veel termen, rollen, producten en fasering, die niet aansluit bij de ISTQB en TMap georiënteerde praktijken van de meeste testprofessionals.

Voor een ervaren testmanager is dit alles geen probleem: die past die delen van TestFrame toe die hem of haar goed uitkomen en ‘vertaalt’ de onvolkomenheden. Er is echter ruimte voor een vierde, definitieve incarnatie van ‘TestFrame’. Tot die tijd blijft het standaardwerk Software Test Automation van Fewster en Graham onaangetast.

7 | Chris C. Schotanis, René Tuinhout, Iris Pinkster e.a. | 2008 | ISBN 90-12-12596-3 | Nederlands

Misschien ook interessant: